Legaliteiten
Top of page
Capybara in Rurennabaque
Wonen op 5.300 mtr.
Copacabana en Titicaca
Copacabana folklore
Llama, of Boliviaanse koe
Riet boot in Copacabana
Welcome to
Bolivia Motorcycle Adventures

The best way to explore Bolivia by motorcycle
Verander taal
Niemand vind het leuk om over legale zaken te praten, zelfs advocaten willen ervoor worden betaald, maar het is goed om precies te weten wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Boeken
Een boeking is geldig als wij het Email formulier van de kontakt pagina geheel ingevuld ontvangen hebben (
vink de box "Nu boeken" ook aan) en je een aanbetaling van 10%  hebt gedaan.
(
Na het inzenden van het Email formulier ontvang je een Email met een gedetailleerde beschrijving van de boekingsprocedure)

Bevestigd
Er is geen "minimum aantal deelnemers". Zodra een tour door iemand geboekt is, wordt deze ook daadwerkelijk uitgevoerd. Zelfs al is het met slechts 1 deelnemer. (
Het is toch ronduit belachelijk dat jouw vakantie een paar weken te voren kan worden afgezegd omdat er te weinig deelnemers zijn?)

Betaling
Uiterlijk 6 weken voor de start datum van de tour dient het gehele openstaande bedrag te worden betaald.

Vlucht
Zodra je boeking is bevestigd dien je een vlucht naar Santa Cruz de la Sierra in Bolivia te reserveren.  Deze vlucht is niet in de tour prijs inbegrepen. 
De aankomst datum dient dezelfde te zijn als de start datum van de tour, voor 20:00 uur.   Komt de vlucht later aan, boek deze dan voor een dag eerder.  Mocht je niet op deze dag kunnen arriveren, laat ons dit dan tenminste een week van te voren weten zodat we hierop kunnen inspelen.  Laat ons altijd de aankomst datum en tijd, het vertrekpunt en het vlucht nummer ruim van te voren weten.

Aankomst
Bij aankomst in Santa Cruz, Bolivia, wordt je van het vliegveld afgehaald door iemand  met een duidelijk zichtbaar bord met het logo van Bolivia Motorcycle Adventures erop. (
zie linksboven deze pagina)
Afhankelijk van de aankomst tijd zullen we, of direct naar Samaipata vertrekken, of, als het laat in de avond is, een nacht in Santa Cruz verblijven om de volgende dag naar Samaipata te vertrekken. In dat geval is de volgende dag de eerste dag van de tour.

Inclusief
De tour is inclusief:  Hotels, Maaltijden, Motor, Benzine, Alle museum- en andere entree & tour kosten, Wegenbelasting en tolgelden, Veerdiensten,  Nederlandstalige gids, Transfers van en naar vliegveld Santa Cruz, Support-voertuig met monteur.
(
Hotels zijn op basis van tweepersoons kamers.  Alleen reizende deelnemers delen een kamer.  Als je een eenpersoonskamer wilt laat ons dit dan weten, dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn.)

Exclusief
De tour is exclusief:  Internationale vlucht, Drankjes, Snacks, Motor kleding.

Verzekering
De motor heeft een basis aansprakelijkheidsverzekering genaamd SOAT.  Deze SOAT dekt alleen medische kosten, ook die van jou, maar alleen in Bolivia en alleen de basis verzorging.  Het is daarom zeer aan te raden dat je een eigen reisverzekering afsluit voor medische, en andere noodgevallen, zoals WorldNomads of  Square Mouth. (
Klik op de banner rechts of kijk op onze  links pagina )

Zoals gezegd, materiële schade is niet verzekerd. Schade die niet de schuld van de deelnemer is, wordt door Bolivia Motorcycle Adventures opgelost.  Alle overige schades, inclusief voortvloeiende schade (
schade veroorzaakt door de schade) is de verantwoording van de deelnemer. 

Annuleren
Indien je de geadviseerde reisverzekering hebt afgesloten, zit daar een annulerings-verzekering bij die 100% van de gemaakte kosten dekt in geval van ziekte of erger.  Annulering vanaf onze kant wegens faillissement of andere financiële problemen is ook gedekt.

Verantwoordelijkheidsvrijwaring
Tijdens de briefing op de eerste dag dient elke deelnemer een vrijwaring van verantwoordelijkheid te ondertekenen waarin hij/zij akkoord gaat dat Bolivia Motorcycle Adventures niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor ongelukken, ziekte, zoekgeraakte bagage, diefstal of beschadiging van goederen.

Legale verplichtingen
Alle deelnemers moeten beschikken over:
- Een geldig rijbewijs voor zware motoren. Bij voorkeur internationaal. (Geldt niet voor passagiers)
- Een paspoort dat bij aankomst in Bolivia nog minimaal 6 maanden geldig is.
- Vaccinatie certificaat tegen gele koorts.
- Toeristen van bepaalde landen hebben een visum voor Bolivia nodig. Als je twijfelt vraag het ons.

Medisch
Het is niet nodig om anti-malaria medicijnen te slikken behalve op de "Amazonia" en de "Discover Bolivia" tours.
Sommige mensen (
10 tot 20%) vertonen milde symptomen van hoogteziekte als ze boven 3.500 meter komen.  Dit varieert van vage hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid.  Hoogte ziekte staat niet in verband met fitheid, fysieke conditie of ervaring, maar langzaam acclimatiseren is de sleutel tot het voorkomen ervan. 
De "Discover Bolivia" en "Mission Impossible" tours gaan ruim boven de 5.000 meter, maar normaal gesproken is er geen reden voor bezorgdheid.  Drink genoeg vloeistoffen, vooral coca-thee, en vertel het aan de gids als de denkt symptomen te hebben.
De gidsen hebben medische training ondergaan en bezitten de PHTLS (
Pre Hospital Trauma Life Support) en ACLS (Advanced Cardiac Life Support) certificaten.
Laat het ons weten als je regelmatig medicijnen slikt.

Veiligheid en zekerheid
Bolivia is groot en, buiten de grote steden, zeer dun bevolkt. Hierdoor zijn we regelmatig in gebieden waar de dichtstbijzijnde ongevallen-service dagen weg is, als het er al is.
Daarom heeft de tour leider een PLB (
Persoonlijk Locatie Baken) wat geregistreerd is bij het “IERCC” (“International Emergency Response Coordination Center”)
Beide gidsen (
de tour leider en de volgauto chauffeur) hebben een zogenaamde "2-way radio"  omdat mobiele telefoons vaak geen dekking hebben in deze afgelegen gebieden.
Uiteraard hebben beiden een uitgebreide EHBO-kit inclusief slangenbeet antigif en adrenaline.

Bagage
In de volgauto is plek voor één stuk bagage, maximaal 90 liter (60 cm x 50 cm x 30 cm bijvoorbeeld), wat niet meer dan 20 Kg weegt, per deelnemer.
Overtollige bagage zal in de trailer moeten worden vervoerd. (
waar het nat en vuil kan worden)

Flexibiliteit
Bolivia is een ontwikkelingsland en in vergelijking met andere Zuid Amerikaanse landen is het nog steeds "het wilde westen".  Dat maakt het zo'n prachtig land om met de motor te reizen, maar het kan soms ook ongemakken veroorzaken.  Wegen kunnen zonder waarschuwing geblokkeerd of weggespoeld zijn en bruggen kunnen zijn ingestort.  Dit betekent dat we allemaal flexibel en bereid moeten zijn om onze plannen en/of route aan te passen. 
Het is tenslotte een motor avontuur.

Motoren
De motor is geheel voor jou gedurende de tour.  Maar.... je mag er helaas niet zomaar op uittrekken. Als je wat wil exploreren dan is dat prima, maar doe het in overleg met de gids zodat deze altijd weet waar je bent.  Hij is uiteindelijk verantwoordelijk voor jou... en de rest van de groep.

Download onze algemene voorwaardenBolivia Motorcycle Adventures,  Casilla de correos 2992,  Santa Cruz de la Sierra,  Bolivia.
   (+591) 75 051 051            info@boliviamotorcycleadventures.com
De zoutvlakte van Uyuni
Sommige wegen zijn wat lastig